středa 29. srpna 2018

Stylové, praktické a takřka věčné, to jsou konferenční stolky z masivu

Obývací pokoje se v posledních 30 letech hodně proměnily a vypadají úplně jinak než klasické obýváky z dob socialismu, kterým vévodily typické obývací stěny. Dnes už se klade důraz na jiný design a u nábytku do těchto pokojů hrají velkou roli zejména pohodlné sedací soupravy, moderní TV stolky (i když dnes už čím dál více lidí preferuje televizi instalovanou přímo na zeď pokoje) a v neposlední řadě také praktické konferenční stolky.


Jak vybrat vhodný konferenční stolek do obýváku?

Při výběru toho správného stolku je třeba myslet hned na několik věcí – roli hraje samozřejmě design produktu, kromě tvaru jsou pak důležité i přesné rozměry, materiál nebo celková konstrukce, která může majiteli nabídnout i další funkce. Oblíbené jsou zejména klasické čtvercové či obdélníkové konferenční stolky, naopak méně časté jsou oválné. Snadno se ale dají sehnat i různé speciální tvary – zajímavým příkladem je odkládací stolek Zorro, který je ve tvaru písmene Z.

Poctivá kvalita z prvotřídního dřeva

Konferenční stolky z masivu z produkce Rott Design se vyznačují špičkovou kvalitou, která je dána pečlivou ruční výrobou, zkušenostmi a kvalitním materiálem – jednotlivé stolky se vyrábějí z dubového, bukového a ořechového dřeva, které pochází z různých zemí Evropy, včetně Česka. Ořechové dřevo je pak dováženo až ze Severní Ameriky. Za zmínku stojí také fakt, že dřevo na výrobu stolků má certifikát PEFC, což znamená, že se při jeho produkci dodržují ty nejvyšší ekologické, etické i sociální standardy.


Vyberte si velikost podle vašich potřeb

Při nákupu konferenčního stolku z masivního dřeva se nemusíte vždy řídit pouze rozměry, které má obchodník na skladě. Pokud si stolek objednáte u nás, můžete si jej nechat zhotovit na míru podle vašeho přání. Standardní výška těchto stolků je 45 cm, ale není problém udělat i jiný rozměr, stejně tak si lze jednotlivé produkty objednat v různých délkách a šířkách. Pokud jde o tloušťku desky stolku, tak vedle standardní tloušťky 3 cm je možné objednat i 4cm verzi. Můžete si také vybrat, zda chcete mít stolek i s prosklením nebo bez něj.

Tipy na krásné stolky do vaší domácnosti

Závěrem pro vás máme ještě tři tipy na kvalitní konferenční stolky, které se hodí do většiny obývacích pokojů, ale určitě se dají využít i v jiných místnostech:
  • konferenční stolek Ceylon – klasický dřevěný stolek ve tvaru čtverce, jenž je doplněný bílou skleněnou deskou. Vybrat si lze ze tří rozměrů (60x60, 75x75 nebo 90x90 cm), případně obdélníkové provedení 120x75 cm. Stolek je velmi praktický a nabízí druhý odkládací prostor i ve spodní části

  • konferenční stolek Havanna – stolek z masivního dřeva o výšce 45 cm a rozměrech nohou 7,5x7,5 cm. V případě zájmu ho lze doplnit o odkládací polici, na přání ho lze vyrobit i v jiné výšce.

  • konferenční stolek Hanna – krásný doplněk do domácnosti, který je nejen praktický, ale navíc zaujme svým designem. Standardní výška stolu je 45 cm (ale lze si objednat jinou) a rozměr nohy stolu je 10x6,4 cm. I v tomto případě je možné doplnění stolku o odkládací polici.


7 komentářů:

  1. Mně se teda asi nejvíc líbí ten konferenční stolek na třetí fotce. Ten vypadá vážně skvěle. My teda bohužel konferenční stolek z masivu v obývacím pokoji nemáme. Nevím z čeho je, ale podle toho jak je lehký to určitě dřevo nebude. To ale až tak nevadí. Důležité je, že plní svůj účel. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky máme doma konferenční stolek z masivu a už ho máme snad 10 let. Pořád vypadá úplně stejně jako když jsme ho kupovali. Žádné poškození, škrábance, nic podobného. Nedávno jsem se dívala na takové ty moderrní odkládací stolky a trochu mě mrzí, že ty z masivu se celkem špatně shání. A když už se nějaký podaří najít, tak je to hrozně drahé.

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsme teď sháněli nějaký šikovný konferenční stolek. Můžu vám ale říct, že to bylo těžší, než by se mohlo zdát. Výrobci nábytku podle mě na kvalitní materiály úplně zanevřeli. My nakonec pěkný stolek sehnali přes Okay nábytek. Za tu cenu je super. Díky https://slevovykupon.net/ jsme ho měli dokonce i se slevou.

    OdpovědětVymazat
  5. Mě se líbí ten stůl Ceylon. Myslím, že by nám sedl do obyváku úplně krásně. Máme obyvák po rekonstrukci a jediné co ještě nemáme je stůl a dekorace. Například obraz jsem volila barevný a koberec také, a k tomu by právě sedl ten stůl s nějakou krásnou vázou. Děkuji tedy za inspiraci.

    OdpovědětVymazat