pondělí 28. března 2016

Jídelní stůl z masivu Aruba

Masivní stůl Aruba patří mezi produkty vyráběné společností Rott. Jídelní stůl se vyrábí z různých dřevin, konkrétně je to DUB, BUK, OŘECH. Všechny uvedené dřeviny lze bělit, ale i mořit do různých barevných odstínů. OŘECH je dodáván pouze v barvě přírodní, nebarví se. Veškeré dřeviny používané pro výrobu masivních stolů jsou pouze od prověřených dodavatelů z Německa a Itálie. Je velmi dbáno na kvalitu dovážené dřeviny. Dřevo má certifikát PEFC. Samotné stromy jsou těžené po celé Evropě, a to i v ČR. Ořech je dovážen ze Severní Ameriky. Aby se zabránilo kroucení a zlepšila se pevnost, jsou desky stolů z průběžně lepené spárovky. Klasická tloušťka desky je 3,2 cm. Jestliže není uvedeno jinak, je možné zhotovit desku o síle 4 cm.


Povrchové úpravy stolu:

  • Olejování
  • Voskování
  • Lakování
U stolů mořených se provádí konečná úprava lakem či voskem, přičemž lak je testován dle normy DIN EN 12720 a olej dle EN 71-3.

Masivní stůl Aruba je konstruován tak, že vychází z desky s menšími luby, které jsou zapuštěny pod deskou stolu. Díky tomu je velmi dobře skryt rozkládací systém, pokud je jím stůl opatřen. Konkrétně u tohoto modelu stolu je na velmi vysoké úrovni, jak po stránce technické, tak i po stránce estetické. Deska stolu je napojena na „nožní mosty“. Když je stůl složen, není na něm v podstatě vůbec viditelné místo, kde se rozkládá.

Díky použití kvalitních výsuvných systému je zajištěna vysoká pevnost a snadná manipulace s rozkládacím systémem. K velké stabilitě a dobré manipulaci přispívá i to, že nohy stolu odjíždějí spolu s rozkládacími deskami. Vaši hosté již nikdy nebudou muset sedět různě pokroucení, aby se vyhnuli překážející noze stolu, která by jim příjemné posezení u masivního stolu Aruba stěžovala. Nohy stolu jsou vždy na konci a je jedno, zda je rozložený či složený. Stůl je možné prodloužit o 45 cm, 60 cm, 70 cm, 100 cm a 2x49 cm.

Výsuvnou desku o rozměrech 45 cm je možné umístit do stolu, který má rozměry 90x80 cm, deska 60 cm se hodí na rozměry 150x90 cm, deska 70 cm je vhodná pro stoly od délky 120 cm a šířky 90-110 cm, deska 100 cm se používá od rozměrů 140x90 cm a dvě desky 49 cm jsou vhodné pro stoly od rozměru 140x90 cm.

Nohy stolu je možné upravit podle přání a potřeb zákazníka, standardně jsou dodávány v rozměrech 10x10 cm.

U větších stolů jsou do nohou zafrézovaná kolečka či kluzáky, které mají usnadnit rozkládání. Všechny jídelní stoly jsou velmi pevné a působí opravdu masivně. Je jedno, zda mají výsuvný systém nebo nikoliv.

Společnost prodává hned několik modelů masivních stolů. Za zmínku stojí trojice stolů, konkrétně model Antigua, Aruba a Lagoa. V případě, že by klient hledal mezi těmito stoly rozdíly, našel by je v konstrukci „nožního mostu“. U Aruby jsou nohy spojené s vrchním trámkem klasickým tesařským spojem zvaným čep a rozpor. U modelu Antigua je v místě spoje seříznutí na 45° a model Lagoa má horní trámek vsazený mezi nohy.



Další možnosti

Uvedené ceny jsou platné pro tloušťku desky 3 cm. V případě požadavku na tloušťku 4 cm se platí příplatek.

V případě navazující kresby dřeva je tato možnost reálná pouze do délky stolu max. 200 cm + 2 x 49 cm výsuv.

Použité dřeviny: ořech, buk, dub

Ke stolu může být dodána i lavice ve stejném designu.



Masivní stůl Aruba

Masivní stůl Aruba

Masivní stůl Aruba

Masivní stůl Aruba

Masivní stůl Aruba

Masivní stůl Aruba

Masivní stůl Aruba

1 komentář:

  1. Já vás všechny zdravím a rád bych se zeptal, kolik takový stůl váží? Máme nové podlahy od https://www.floorforever.cz/, jsou to klasické vinylové podlahy, a tak by mě zajímalo, zda je tím stolem teoreticky mohu nějak poškodit nebo ohnout? Sice je to poměrně kvalitní materiál, ale pořád je to vinyl, rozumíme si? :) Díky za radu. :)

    OdpovědětVymazat