čtvrtek 17. září 2015

Čtvercový masivní stůl Julia

Kuchyně a s ní spojená jídelna bývají místa, kde se nejčastěji setkává nejen celá rodina, ale i případná návštěva. Prostě a jednoduše se jedná o místnosti v domě, které bývají nejvíce obydlované. Možná i proto se při jejich zařizování tráví mnohem více času, než u jiných pokojů v domě. Jednou z nejdůležitějších částí v kuchyni je právě jídelní stůl. Pokud chcete, aby byl váš stůj skutečně okrasou a dominantou, není od věci si pořídit masivní stůl.

Pokud tady hledáte kvalitní jídelní stůl, je možná čtvercový stůj Julia ten pravý pro vás. Je ideální jak pro malou rodinu, tak i pro větší sešlosti. Díky centrální noze na kovovém podstavci, můžete stůl rozkládat a rozšiřovat pomocí jedné nebo dvou nástavných desek. Stůl ve čtvercové podobě si můžete pořídit hned v několika rozměrech od 90x90 cm až po 120x120 cm. V případě rozkládacího stolu v obdélníkovém tvaru jsou rozměry od 140x90 cm až po 200x110 cm. Jak u čtvercové, tak i obdélníkového je výška stolu 77 cm. Pokud je šířka stolu do 120 cm, je deska pro rozšiřování stolu vcelku. Jestliže se budeme bavit o širších stolech, je deska složena ze dvou částí, které jsou navíc spojeny ze spodu luby. Všechny desky do stolů je možné vyrobit výhradně o tloušťce 3 cm.
Možnosti rozšíření délky stolu pomocí rozkládacího systému:
  • 1 x 42 cm
  • 2 x 40 cm
  • 2 x 45 cm
  • 2 x 50 cm
Rozkládací systém se nachází pod deskou stolu a s jeho pomocí můžete dostat stůl až o šířce 120 cm a délce 210 cm. Asi není třeba podotýkat, že se k takovémuto stolu vleze opravdu velká skupina lidí, zejména když díky konstrukci nebudou na rozích překážet nohy od stolu.


Masivní stoly Rott

Masivní stoly Rott si můžete pořídit hned z několika různých materiálů, kterými jsou DUB, BUK a OŘECH. Dubový materiál se dělí na „čistý“ a „divoký“, bukový zase na „čistý“ a „jádrový“. Dub a buk je možné dále bělit a mořit do jakýchkoliv barevných odstínů, zatímco ořechový materiál je dodáván jen v přírodní barvě.

Veškeré dřeviny jsou od prověřených a kvalitních německých či italských dodavatelů. Samotné stromy jsou z nejrůznějších koutů nejen České republiky, ale dalších zemí Evropy. Samozřejmě je dřevo opatřeno certifikátem PEFC.

Desky veškerých stolů jsou z průběžně lepené spárovky, která zajišťuje nejen jejich pevnost, ale zároveň také zabraňuje tomu, aby se deska kroutila. Klasická tloušťka desky je 3,2 cm, nicméně není problém zhotovit desku i o tloušťce 4 cm.

Stoly jsou upravovány například olejováním, voskováním a také lakováním. V případě mořených stolů jsou prováděny ještě konečné povrchové úpravy lakem popřípadě také voskem.











1 komentář:

  1. No teda, tak ten vypadá vážně skvěle. Mockrát díky za tip. Mně by se strašně líbilo mít jídelní stůl a židle z masivu. Masivu se prostě nic nevyrovná. Bohužel na druhé straně je to také pěkně drahé a to si v současné době nemůžu úplně dovolit. Potřebuji investovat jinde.

    OdpovědětVymazat