středa 12. srpna 2015

Masivní stůl Havanna - rozkládací systém

Masivní stůl Havanna má klasickou konstrukci a zajímavě vyřešené upevnění nohou. Stůl má klasické luby, které jsou mírně zapuštěny pod desku stolu. Nohy mají půdorys do čtverce. Jsou pevně připevněny do lubů, aby byl stůl doopravdy pevný. Nohy se vůbec neopírají o desku stolu, je zde určitá mezera, která jen zvyšuje dojem z masivnosti stolu i nohou.

Tento model je možné dodat i s nástavnou deskou, která je umístěna na obou krátkých stranách. Desky mají jednoduché uchycení a po odejmutí se ukládají mimo samotný stůl. Typ Havanna je vyráběn v mnoha variantách. Rozdíl je v materiálu a ve velikosti stolu.

Masivní stůl Havanna se vyrábí z různých typů materiálů, jako jsou: Dub, Buk, Ořech. U dubu je možné zvolit variantu „čistý“ nebo „divoký“, u buku „čistý“ či jádrový“. Dřeviny je možné bělit nebo mořit do různých barev, pouze ořech je dodáván v přírodní barvě. Společnost nakupuje dřeviny u výborných německých a italských dodavatelů.

Desky na stolech jsou z průběžně lepené spárovky. Díky tomu je zajištěna jejich pevnost a nekroutí se. Standardně mají tloušťku 3,2 cm. Jídelní stoly se mohou olejovat, voskovat či lakovat.




1 komentář:

  1. Jako stůl je to bezesporu pěkný, ale co cena? Aby nám na to pak doma stačila hypotéka a nemuseli se zadlužit ještě více? Mně osobně se tyhle designové věci líbí, ale víte jak to je. Někdy se fakt přeplácí za to, že židle má namísto čtyřech nohou jen tři nohy a je nepraktická.

    OdpovědětVymazat